1 mei 2014, om 22:00

EERLIJK WERK IN EUROPA

Locatie: StayOke Maastricht

Datum: 1 mei 2014, 19.00 – 22.00

Locatie: StayOke Maastricht
Datum: 1 mei 2014, 19.00 – 22.00
Locatie: StayOkay Maastricht
Datum: 1 mei 2014, 19.00 – 22.00
“EERLIJK WERK IN EUROPA”
Dillema’s rond arbeidsmigratie in Europa

De Europese verkiezingen komen eraan en één van de belangrijkste onderwerpen die dit keer de gemoederen bezighouden is arbeidsmigratie. Sinds 1 januari 2014 heeft Nederland haar grenzen geopend voor Bulgaarse en Roemeense werknemers en daarmee is de discussie over de grenzen en dilemma’s van vrij werknemersverkeer weer heftig opgelaaid. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher kondigde zelfs een symbolische Code Oranje af. Ondanks het feit dat vrij verkeer van mensen en goederen een belangrijke verworvenheid van de EU is, kan het tegelijkertijd gepaard gaan met uitbuiting van buitenlandse werknemers, slechte huisvesting en verdringing. Hoe kunnen we de negatieve effecten bestrijden? Wat betekent dit voor Nederland en Limburg? Wat kan het Europees Parlement er eigenlijk aan doen?

In Maastricht gaan politici, vakbondsvertegenwoordigers, werknemers en ondernemers met elkaar in gesprek over de dilemma’s van arbeidsmigratie. Limburg herbergt veel Oost-Europese arbeidsmigranten en heeft ze ook nodig, maar hoe ziet die realiteit er eigenlijk uit? Kan vrij verkeer van mensen in de EU plaatsvinden zonder dat er – in de woorden van minister Asscher – een “neerwaartse spiraal in de arbeidsvoorwaarden” plaatsvindt?
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit politiek café. Houd de website van de Foundation Max van der Stoel (http://www.foundationmaxvanderstoel.nl/) in de gaten voor de aankondiging van de sprekers en doe mee met de discussie op 1 mei in Maastricht!

1 mei 2014
19:00 tot 22:00 uur met borrel achteraf
Stayokay, Maasboulevard 101, Maastricht
Aanmelden via: http://ow.ly/vkIGi